Újabb MI startupot vásárolt fel az Apple

2016. augusztus 08. 14:30

Az Apple egyre nagyobb hangsúlyt fektet mesterségesintelligencia-megoldásokra.

2016. augusztus 08. 14:30

Az Apple 200 millió dollárért felvásárolta a seattle-i Turi gépitanulás-platformot, folytatva kisebb techcégek időről időre történő akvizícióját.

Az iPhone iránti csökkenő kereslettel párhuzamosan, a cupertinoi cég más területek, például a mesterséges intelligencia felé is egyre nagyobb érdeklődést mutat. Tim Cook elmondta, hogy szolgáltatásaikat MI-vel szándékozzák javítani: fényképeket arcfelismeréssel, egyedi felhasználói igények szerinti zene- és hírajánlásokkal stb.

Az Apple nemrég jelentette be digitális asszisztense, Siri „ráncfelvarrását”, egyértelművé téve, hogy a jövőben még gyakrabban nyúlnak mesterségesintelligencia-megoldásokhoz. Az új Home app pedig a hálózatra kapcsolódó otthoni berendezéseket hozza közös platformra.

Az Amazon, a Google és más techóriások szintén masszív összegeket fektetnek mesterségesintelligencia-fejlesztésekbe. Az Amazon Echo hangfala például felkapcsolja a fényeket, hozzájut online zenékhez, kérdésekre válaszol.
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik