Energiaszolgáltató lesz az Apple

2016. augusztus 06. 12:00

A Google-hoz hasonlóan az Apple is megújuló, elsősorban napenergia-szolgáltatásokat fog nyújtani.

2016. augusztus 06. 12:00

Az Apple 850 millió dollárt költött tavaly egy San Franciscóhoz közeli 130 megawattos napenergia-farmra, mostantól pedig – több más techóriáshoz hasonlóan – engedélyt kapott az energia értékesítésére, így ezen a területen is piaci szereplővé lépett elő.

Az értékesítést és a kapcsolódó szolgáltatásokat, karbantartást, üzemeltetést stb. az Apple Energy LLC végzi. A Szövetségi Energiaszabályozási Bizottság kikötötte, hogy nem emelheti egyoldalúan az energiaárakat.

Valószínűleg nem is akarja, mert a Google-hoz, Microsofthoz és az Amazonhoz hasonlóan a globális felmelegedés és a villanyszámla csökkentéséért fektetettek komoly összegeket energiaprojektekbe, ezért támogatják a széndioxid-lábnyom mértékét enyhítő szélturbinák és napenergia-farmok építését.

Az Apple 2015-ben állapodott meg a First Solar Inc napenergia-farmmal, hogy áramot vásárol tőlük. A megegyezés szakterületi közműszolgáltatást nem nyújtó vállalattól az addigi legnagyobb napenergiai beszerzésnek számított. Az Apple a Nevada Power Company szolgáltatási területén is rendelkezik 20, az arizonai Salt River Projectben pedig 50 megawattal. A cég összes adatközpontja ma már kizárólag megújuló energiákkal üzemel.

Az Egyesült Államokban a 2010 óta értékesítési jogokkal is rendelkező Google a legnagyobb tisztaenergia-vásárló. Júniusban megállapodást kötött, hogy európai adatközpontjai üzemeltetéséhez felvásárol most épülő norvég és svéd szélerőműveket. Cél, hogy a cég összes tevékenységéhez tiszta energiát használjanak.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gabor7th
2016. augusztus 06. 20:16
A hatóságok mikor fogják már végre feldarabolni őket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik