Pokoli ijesztő ez a teljesen ideghálóval működő robot

2016. augusztus 03. 11:30

Bármiféle emberi beavatkozás nélkül mozog egy ijesztő küllemű japán robot.

2016. augusztus 03. 11:30
Darren Orf
Gizmodo

„Az ijesztgető-gép Alter teljes mértékben ideghálóval működik, ami azt jelenti, hogy minden zavaros és kiszámíthatatlan mozdulata 100 százalékban független bármilyen emberi kontrolltól. Alapjában véve él.


Alter ugyan úgy néz ki, mintha valamilyen Ex Machina cosplay-be öltöztették volna, mégis a külső alatti rész az érdekes. 42 pneumatikus aktuátora és egy központi mintagenerátora (CPG) van. A CPG hozza létre az idegsejtek robotikus megfelelőit, hogy a gép tudjon mozogni.

A robot (egyelőre) se külsőre, se hangra nem hasonlít semmiféle emberire. Kiszámíthatatlan mozdulatai a zajt, hőmérsékletet, nedvességet és tárgyak/személyek távolságát mérő szenzorokon alapulnak. Ezek a szenzorok egyszerűen a mi saját érzékeinknek felelnek meg. Bizarr hangképzése valójában a robot ujjmozgását ábrázoló szinuszhullámok.

A tokiói Nemzeti Emergens Tudomány és Innováció Múzeumban megtekinthető Altert két (tokiói és oszakai) laboratórium fejlesztette. Mivel a kiállítás a héten zárul, a robot nyilvános élete már nem tart sokáig, de paparazziknak azért még mindig pózol.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Strassnoff Ignác
2017. március 10. 02:10
Muhahahaha! Ezt ismerem! Ez volt a középiskolai matektanárnőm! Sosem láttam köpeny (Meg vastag kardigán.) nélkül, de sejtettem, hogy így néz ki. Sose gondoltam volna, hogy él még a vén némber.
tango47
2017. március 01. 18:26
Kb annyi rendszer van a mozgásában, mint a mi Ferink mondanivalójában.
Autofocus
2016. augusztus 21. 18:23
Ha rendesen felöltöztetik egy turiból, még baloldali miniszterelnökjelölt is lehet. Megvannak hozzá az alapvető kompetenciái.
DavidBL
2016. augusztus 21. 18:23
Ez az arlet nevű véglény ma is teljesítette a digitális szemét adagját.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik