Tíz év múlva akár használhatjuk is ezt a tíz fura találmányt

2016. augusztus 01. 11:30

Milyen még fel sem talált termékek segíthetnek 2026-ban megoldani a problémáinkat?

2016. augusztus 01. 11:30
Mark Frauenfelder
Tech Insider

„A jövőt nehéz előrejelezni. Nemcsak azt kell elképzelni, hogy milyen problémákat kell megoldani, hanem azt is, hogy milyen még fel sem talált termékek segítenek ebben.

2026-ban a következő, ma még elképzelhetetlen terméket használhatjuk:

Egymás elméjében olvasó agyi implantátumok. (...)

Új fizetőeszköz az online oktatásban. (...)

Sikeres nyilvános beszédben segítő kiterjesztett valóság. (...)

Ideiglenes – vagy állandó – nemváltást segítő tabletták. (...)

A legritkább vércsoportú személyek egészségét és pénzkeresését támogató vércsomagok. (...)

A halhatatlanságra reményt adó nagyon drága víz: öregedéskutatók szerint már köztünk lehet az első örökké élő személy. A futurisztikus Aguavida víz mindenkinek megadja ezt az esélyt. A gyors népességnövekedés miatt az Aguavidában viszont sterilizáló hatású összetevő is lesz. Egyébként az élettartam mesterséges növelése nélkül is tovább élünk.

Egészségi állapotunkhoz a korábbinál sokkal nagyobb hozzáférést nyújtó mikrobás hangulatgyűrű. (...)

Összes jótettünket listázó jóhírnév-közlemények. (...)

A gyötrő evési vágyat valósidejű frissítésekkel megakadályozó Élvezetnavigátor: a genetikai és lélektani profilunkat felhasználó viselhető eszköz figyeli a user vágyakozását, és segít megakadályozni, hogy gyenge pillanataiban egészségtelen ételt egyen. Kiterjesztett valóságon keresztül jeleníti meg a biometrikus adatokat, és figyelmeztet, ha az aktuális szívritmus miatt nem tanácsos megenni a felbontott cukorkát.

A testmozgást a mindennapok átlátható és mérhető részévé alakító kiterjesztett valóság app: az EZ Lift lift és mozgólépcső helyett lépcsőhasználatra bíztat. Mindenki meghatározott «lift» kredittel kezdi a napot, és amikor elhasználjuk őket, a kiterjesztett valóság kijelző tudtunkra hozza ezt a tényt. Lépcsőmászással nyerhetünk krediteket. Az ötlet testmozgásra ösztönözhet, és a közegészség tényleg nyilvános lenne.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik