A drónok svájci bicskája

2016. július 26. 14:30

18 éves fiatalember újítja meg a dróntechnológiát?

2016. július 26. 14:30

A legtöbb kereskedelmi drón remek repülő kamera. Az egyik magától követ minket, a másik egész jól elkerüli az akadályokat és így tovább. Komoly módosítások nélkül viszont szinte minden másban gyengébbek. Egy új cég, a Teal moduláris és multifunkcionális gépekkel változtatna a helyzeten, valahogy úgy, mint ahogy a Google megújítaná a mobiltelefonokat.

A Tealt hivatalosan július 20-án alapította a drónokkal 12 éves kora óta foglalkozó 18 éves George Matus. Sokat tesztelt, amíg eldöntötte, hogy épít egyet, ami az összes elvárásának eleget tesz. A funkciókról össze is állított egy listát, majd éveket töltött az ötlet értékesíthető termékké alakításával.

„A drónok svájci bicskája” – mondta egy interjúban.

A fiatal vállalkozókat támogató Thiel Alapítvány iskolájában tanuló Matus 100 ezer dollárt kapott utahi cége megalapítására, közben pedig kidolgozta a 136 kilométer/óra sebességgel, a piacvezető DJI Phantomoknál majdnem kétszer gyorsabban repülő „első moduláris drónt.” Míg a legtöbb drón kiegészítőkkel és perifériákkal rendelkezik, Matus gépe a tulajdonos kívánságainak megfelelően képes módosítani magán.

A fejlesztő újabb modulokkal és szoftverrészekkel, például nagyobb elemekkel, kamerákkal, hőkamerákkal, további repülési funkciókkal akarja bővíteni a gépet. Szoftverfejlesztő csomagja hamarosan elérhető lesz, és bárki írhat rá nyílt forrású appot. A cég létrehozott saját alkalmazásboltot. A többi drónfejlesztő vállalattól abban is különbözik, hogy a hardverre is írhatók appok, és bárki kontrollálhatja a gép fedélzeti számítási kapacitását.

Az okostelefonnal és szabvány rádiókontrollerrel irányítható drónt az Nvidia alacsony fogyasztású, gépi látást használó TX1 chipje működteti. A felhasználók különböző módokban (kezdő stb.) vezérelhetik, virtuális tréningen vehetnek részt, és a kiterjesztett valóságban akár játszhatnak is vele.

Az értékesítést karácsony előtt kezdik, kérdés, hogy lesz-e akkora érdeklődés, mint a DJI és a Parrot gépei iránt. Nagy előnye, hogy nem zárt rendszer, moduláris és hackelhető, bármikor továbbfejleszthető.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik