Nyomtatott drón aknátlanítaná a bolygót

2016. július 25. 08:30

3D nyomtatott drón aknátlanítaná a világot.

2016. július 25. 08:30

A legfrissebb adatok szerint több mint 100 millió aktív akna veszélyezteti a világot. Különösen 60 országban van sok (Afganisztánban például 10 millió), és több mint 10 polgári személy hal meg naponta miattuk. Az aknátlanítás sajnos drága és időigényes feladat, egy-egy terület teljes megtisztítása akár évekig eltarthat.

A Hollandiában élő két afgán testvér, Massoud és Mahmud Hassani gyorsabb megoldást javasol: olcsó aknafelderítő és robbantó drónt fejlesztettek (MKD, Mine Kafon Drone, aknarobbantó drón, a kafon ugyanis robbantást jelent dari nyelven). 2013-ban létrehoztak egy alapítványt is az aknamentes világért (Mine Kafon Foundation).

A nyomtatott drón aknák mellett más robbanóanyagokat is felderít. A jelenlegi megoldásoknál hússzor hatékonyabb, ára viszont azok kétszázad része.

A testvérek a Kickstarteren próbálnak közösségi támogatáshoz jutni projektjük folytatásához.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik