Mesterségesintelligencia-teszt Xboxon

2016. július 23. 11:45

A Jupiter Európa holdján játszódó Turing-tesztben mesterséges intelligenciákkal kell boldogulnunk.

2016. július 23. 11:45

Ha figyelembe vesszük, hogy a videojátékok mennyire függenek a mesterséges intelligenciától, és mennyire vonzódnak sci-fi témákhoz, meglepőnek tűnik, hogy csak most neveztek el először játékot Alan Turing híres MI-tesztjéről.

Az Xbox One-ra írt The Turing Test augusztus 30-án jelenik meg, de szeptembertől már Steamre is lesz változat.

A belső nézetű kirakós játék, puzzle a Jupiter Európa holdján játszódik egy steril hangulatot árasztó kutatóintézetben. Fegyverrel, legalábbis arra emlékeztető valamivel kontrolláljuk a mesterséges intelligenciával irányított gépeket és oldunk meg feladatokat, amelyeket csak ember tud abszolválni. Közben persze más agytornákon is részt kell vennünk.

„A több síkon építkező történet alapja az ember hatalomért folytatott küzdelme, amelyet csak a videojátékok interaktív médiumán keresztül élhetünk át” – nyilatkozta Howard Philpott fejlesztő (Bulkhead Interactive).

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik