Halálosztó robotokat tesztel az amerikai tengerészgyalogság

2016. július 21. 14:00

Félelmetes fegyvereket, igazi robotszörnyeket tesztel az amerikai hadsereg.

2016. július 21. 14:00

A tengerészgyalogság aktívan tesztel egy szenzorokkal és kamerákkal felszerelt, M240 géppuskával és gránátvetővel felfegyverezhető ember nélküli földi járművet, az MAARS moduláris robotikus rendszert. Múlt héten vizsgáltak, hogyan kapcsolható össze egységekkel.

Taktikus robotkontrollerrel (TRC) vezérelhető, az irányító azt látja, amit a rendszer lát, és célba veszi az ellenséget. A TRC csomó szerkentyűt, például drónokat és terepszenzorokat is vezérel.

Amellett, hogy félelmetes halálosztó robot, sebesült gyalogosokat is ki tud menteni a csatatérről.

Létezik egy sokkal nagyobb bátyja is, az RVM/CART, ami nemcsak méretre nagyobb, hanem az M134 Minipuskával sokkal komolyabb tűzerőt is jelent. A percenkénti döbbenetes 2 és 6 ezer közötti lövéssel, az RVM/CART a gyalogoskatona legjobb barátja. Tetejére az ellenfelet precíziós légicsapással megcélzó lézer szerelhető.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik