Életet ment a Google mesterséges intelligenciája?

2016. július 14. 08:15

A való világban is hasznosítják a gonyertes mesterséges intelligenciát. Az egészségügyben debütál.

2016. július 14. 08:15

Az egészségügy, egészségünk javítása lehet a goprogram AlphaGo mögötti technológia következő alkalmazása.

„Arra szeretnénk használni, hogy pozitív hatással legyen a való világra” – jelentette ki David Silver, Google-kutató egy new yorki mesterségesintelligencia-konferencián.

A fejlesztő (és Google leányvállalat) londoni DeepMind mélytanuló rendszerét a személyre szabott medicina egészségügyi analitikai és asszisztensi feladatait sajátítja el.

A cég nem beszél mellé, hiszen idén indított a területre összpontosító részleget, e hónapban pedig a Moorfields Eye kórházzal kötött kifejezetten alkalmazásközpontú partneri szerződést: a cukorbetegséggel és az öregedéshez kapcsolódó pigment-elváltozásokkal foglalkoznak. Hamarosan több klinikai mobilapp is várható.

A goban elért sikerhez vezető megoldások (ideghálók, megerősített tanulás, önmagát tanító rendszer) ezen a területen szintén működnek.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik