A jövő házai: térrel spóroló megoldások korszaka?

2016. július 13. 10:00

A jövő házai kicsit olyanok lesznek, mint a Lego épületek.

2016. július 13. 10:00
Lydia Mahon
3D Printing Industry

„A futurológusok kicsinek és önellátónak látják a jövő házait. Egy Adelaide-illetőségű jövőkutató addig elmegy, hogy a kisebb, okosabb és előregyártott házak hasonlóságokat mutatnak a Legóból összerakott épületekkel.

A házak és otthoni alkalmazások jövőjével kapcsolatban a független működésüket biztosító berendezésekről szintén sokat írnak. Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy külső forrásokból érkező elektromosság, gáz, sőt, talán víz helyett is beépített nap- és más otthoni elemekre számíthatunk.

A népesség növekedésével nő a térszükséglet is, így a házak mérete csökken, több dolgot lehet kisebb területre beépíteni. A tértakarékos rendszerek sokkal népszerűbbé és fontosabbá válnak.

Valóság lesz az intelligens otthonból, a Google nemrég jelentette be a lakókörnyezetet hanggal kontrolláló Home eszközt. Később már úgy is kontrollálhatjuk lakásunkat, ha nem tartózkodunk otthon.

Az előregyártott részek megváltoztatják az építőipart, helyszínre szállított alapokkal idő takarítható meg. Az előregyártás és a modularizáció növekvő iparágak: új szállodák és lakások használják ki az egyénileg alakítható moduláris fürdőszobák előnyeit. Hosszabb távon még izgalmasabb megoldásokat számíthatunk: nyomtatott épületekre, könnyű, de nagyon masszív grafittechnológiára.

Az erőforrások hatékonyabb kezelése lesz a legnagyobb kihívás. A következő komoly durranást a saját energiájukat megtermelő otthoni elemek jelenthetik, amelyek különösen napelemek meghibásodásakor lehetnek majd hasznosak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Békanász a hasadon
2016. július 23. 00:56
És milyen randa.
gabor7th
2016. július 23. 00:56
Az öneltartásnak meg bizonyos lobbik nem örülnének.
gabor7th
2016. július 23. 00:55
Nem szeretnék okosházat ami az internetre van kötve, mert széthackelhető lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik