A Pokemon Go jóvoltából 11 milliárddal nőtt a Nintendo értéke

2016. július 12. 11:00

Nosztalgiázó okostelefon-tulajdonosok beleszerettek a Nintendo második mobiljátékába.

2016. július 12. 11:00
Josh Horwitz
Quartz

„Nosztalgiázó millenniumi generációsok és a Nintendo befektetői beleszerettek a Pokemon Goba.

A virtuális pokemonokkal eltöltött első hétvége után a Nintendo részvényei az egekbe szöktek, a pénteki tokiói tőzsdezárást követően 14 százalékkal emelkedtek a hétfői nyitásra. A hétfői zárás pedig 24,52 százalékos növekedést mutat péntekhez képest.

A cég jelenlegi értéke 28 milliárd dollár. Július 6-án, a Pokemon Go megjelenése előtt 17,1 milliárd volt, azaz 63,7 százalékos a növekedés.

A Nintendo azonban még így is messze van a korábbi csúcsoktól, például 2007. október 30-tól, amikor a Wii megjelenését követően 79,9 milliárd dollárt ért. Akkoriban a televízióra köthető hardver generálta az eladásokat. Az okos- és mobilvilág térhódításával viszont a japán óriás komoly veszteségeket szenvedett.

A Pokemon Go a cég második mobil játéka (a kafkai közösségi hálózati Miitomo volt az első). Nosztalgiázó okostelefon tulajdonosok rajokban csaptak le rá, túlterheléstől össze is omlott a játékszerver.

Egyelőre nem tudni, hogy a Pokemon Go és más mobiljátékok hosszútávon is felélesztik-e a Nintendót, ami akkor menne igazán, ha elsődlegesen hardver- és lemezeladóból 0,99 dolláros tranzakciókat bonyolító vállalattá alakulna át.

Ám az okostelefon-tulajdonosok figyelme sem végtelen, gondoljunk csak a King és a Zynga mobiljáték-gyártók üstökösszerű berobbanására és hanyatlásukra. A Nintendo ugyanígy járhat, miután alábbhagy a Pokemon Go körüli őrület.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik