3D tech az iskolákban – Nyomtassuk át a nyarat!

2016. július 08. 11:00

Az egyik legizgalmasabb és legdinamikusabban fejlődő modern technológiával és tudományággal, a 3D nyomtatással ismerkedhetnek meg játékos formában a zánkai Erzsébet Üdülőközpont és Táborban nyaraló gyermekek az idén nyáron. Mindezt az egyre sikeresebb 3D Tech az Iskolákban program keretében.

2016. július 08. 11:00
Admin

A 3D nyomtatás korunk egyik legdinamikusabban fejlődő tudományága. A nyomtatók ára fokozatosan csökken és az Internetről egyre nagyobb számban letölthetők ingyenes 3D modellek, így a 3D nyomtatás hamarosan a mindennapok részévé válik. A mai iskolások zöme találkozni fog jövőbeli hivatása során 3D nyomtatókkal, ezért a technológia ismerete olyan tudást jelent, amely a jövő munkaadóinak különösen fontos lesz. A 3D Tech az Iskolákban program a nyári táborokba egy igazi 3D labort helyez ki, tervező szoftverekkel, nyomtatókkal, szkennerrel, érdekes nyomtatható anyagokkal.

A CraftUnique Kft, a FreeDee Kft és a Leopoly Kft a 3D nyomtatás hazai főszereplői, a 3D Tech az Iskolákban program alapítói. A program célja, hogy a hazai oktatásba is beépüljön a 3D nyomtatási technológia, a gyerekek megismerjék és megtanulják használni a technológia adta lehetőségeket. A kezdeményezéshez, amely már 21 iskolát szerelt fel 3D nyomtatóval, bárki csatlakozhat: a szervezők várják azon vállalatok, magánszemélyek, szülői csoportok jelentkezését, akik megajándékoznának egy újabb iskolát a 3D nyomtatás lehetőségeivel.

A 3D Tech az Iskolákban program az Erzsébet táborokban és a Robot tábor keretein belül szervezett bemutatókon keresztül is szeretné minél több tanulóval megismertetni a 3D nyomtatást. A program részeként a gyerekek megismerkedhetnek a nyomtatás alapjaival és a Craftbot nyomtatókkal, a 3D nyomtatás iskolai alkalmazási területeivel, a legkülönbözőbb tantárgyakhoz kapcsolódó eddigi példákkal, és érdekes tárgyakkal. A bemutatókat a CraftUnique egyik alapítójának 14 éves fia, Csobolyó Tamás fogja tartani, aki a céggel együtt nőve sokrétű 3D tervezői gyakorlattal rendelkezik. Tamás a Digitális Hét keretin belül is számos előadást tartott már.

A Robot tábor diákjai számára a programot kiegészítik egy olyan programelemmel, mely során kifejezetten a robot-tervezéshez és megvalósításhoz kapcsolódó hasznos „trükköket”, eljárásokat mutatnak be, természetesen érdekes tárgyakkal „fűszerezve” a programot.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik