Vegyi eljárással állítanak elő drónokat brit kutatók

2016. július 05. 14:40

Tárgyak és rétegzett szerkezetek helyett segédanyagok hatására növekedő molekulákból építhetik a jövő ember nélküli légi járműveit.

2016. július 05. 14:40

A Glasgow Egyetem és a BAE Systems kutatói vegyi 3D nyomtatón – „kemputeren” – dolgoznak. A különleges és futurisztikus printer hetek alatt képes lehet ember nélküli légi járműveket létrehozni.

A gép környezetbarát és funkcionáló molekulákat gyártana rétegzett szerkezetek vagy tárgyak helyett. Különféle „tápszerek” és kiegészítők segítségével a molekulák bármilyen szükséges és működő formává növekednének.

A fejlesztések egyelőre a kezdeti stádiumban járnak, komplex elektronikus rendszerekhez még sok idő kell, a próbálkozás mindenesetre ígéretes. Az első alkalmazások repülőgép-alkatrészeknél várhatók.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik