Utópisztikus lakóközösség Dániában

2016. június 14. 15:00

Egy dán építésziroda jövőfalujának önfenntartó közössége előállítja saját élelmiszerét, megtermeli saját energiáját.

2016. június 14. 15:00

Az EFFEKT dán építésziroda a legújabb technológiákkal, fenntartható designnal a maximális hatékonyságra törekedve tervezi és már idén nyártól igyekszik kivitelezni minden más hálózattól független utópisztikus lakóközösséget (Regen Village).

A szuperfalvakkal kapcsolatban öt főelvet hangsúlyoznak: „energiahatékonyság, magas hozamú organikus élelmiszerek helyi előállítása, vegyes megújuló energiaforrások és raktározás, víz és hulladék újrahasznosítás, helyi közösségek megerősítése.”

A valóságban mindez fotovillamos napelemek által biztosított áramot, passzív hűtési és fűtési rendszert, üvegházakat, megosztott épület-ökoszisztémákat, a vertikális mezőgazdaságot előlegező akvapónikus rendszereket, elektromosautó-töltőállomásokat jelent.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2016. június 21. 16:46
EZAZ, tanuljuk el gyorsan!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik