A Snapchat-en több időt töltenek a felhasználók, mint az Instagramon

2016. június 12. 12:05

A Facebook uralmát még nem fenyegeti veszély, de egyes kategóriákban már jobban teljesít a Snapchat.

2016. június 12. 12:05

Az App Annie alkalmazáselemző cég szerint Snapchat appján több időt töltenek az iPhone-felhasználók, mint az Instagramon. Sőt, a Snapchat ebben a kategóriában megelőzi a Facebook legfontosabb appjait (WhatsApp, Messenger, Instagram).

Nem ez az egyetlen statisztika, amelyben az áll, hogy a Snapchat az Instagram fölé kerekedik. A Piper Jaffray befektetőbank felmérése alapján a tinédzserek körében szintén megelőzte a fénykép- és videomegosztót. 2015 őszén a Piper Jaffray 6500 amerikai tinédzserrel végzett féléves felmérésében a megkérdezettek 33 százalékának még az Instagram volt a legfontosabb közösségi hálózat, idén tavasszal viszont már csak 27 százalékuk mondta ugyanezt. A Snapchat ellentétes utat járt be. 2015 őszén csak 19, idén tavasszal viszont már 28 százalékon állt a megkérdezettek körében.

Egyes jelek arra utalnak, hogy a Facebook nem elégedett az Instagram utóbbi időben mutatott teljesítményével. Meg is változtatta a logót és a designt, és hamarosan kronológiai sorrend helyett algoritmikus rangsorolás alapján jelennek meg a fényképek, úgy mint a Facebook hírfolyamában. Most pont a ráncfelvarrás közepén tartanak.

A Facebook biztos észrevette a Snapchat sikerét. Amióta állítólag 3 milliárdért megpróbálta felvásárolni a céget, saját appján is Snapchat-szerű jegyek tűntek fel, például a vizuális „kódok”, firkálás a fotókon stb.

A Snapchat felemelkedése ellenére, a Facebook appjai, az Instagram, a Messenger és maga a Facebook is a havi aktív userek számában még megverik a riválist. A Sensor Tower szerint a májusi app-letöltések 62 százaléka a Facebookhoz köthető.

Az „eltöltött idő” viszont azt sugallja, hogy a Snapchat megtalálta, hogyan kösse le felhasználóit. A Facebook ebben a kategóriában problémákkal szembesül. Állítólag a személyes (fotók stb.) megosztások csökkenése is aggodalommal tölti el Zuckerbergéket.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik