Újabb tíz iskola nyomtatja ki a jövőt!

2016. június 02. 08:01

A 3DTech az Iskolákban program és a most létrejött hármas összefogás célja, hogy 3 éven belül minden magyarországi iskolában legyen 3D nyomtató, amely használata hatékonyan segíti a diákok fejlődését és az oktatás mindennapjainak részét képezi.

2016. június 02. 08:01
Admin

A kisvárdai Szent László Katolikus Középiskolában 2016 elején alakítottak ki 3D alkotóközpontot. A 3D nyomtatás hazai fejlődésében úttörő szerepet játszó FreeDee Printing Solutions közreműködésével kialakított maker-térre készültek az intézmény oktatói: a FreeDee 3D Akadémiáján sajátították el a technológiát, és négy MakerBot printerrel vágtak bele az oktatási projektbe. Felismerték a háromdimenziós tárgyalkotásban rejlő hatalmas potenciált, hogy a 3DP egy évtizeden belül átalakítja a világot, és erre a világra a jövő generációinak mihamarabb fel kell készülni.

A kisvárdai gimnázium példáját ma már több iskola követi. A FreeDee által meghirdetett 3DTech az Iskolákban projekt keretében februárban tizenegy, tegnap pedig a projektben közreműködő CraftUnique jóvoltából további 10 3D nyomtató jutott el oktatási intézményekbe. Így még több valós, hazai példa fogja alátámasztani a programban rejlő lehetőségeket.

A nyomtatók átadását megelőzően sajtótájékoztatón jelentették be, hogy az alapító FreeDeehez csatlakozott a 3D nyomtatás két másik fontos magyar szereplője, a CraftBot 3D nyomtató és CraftWare program díjnyertes magyar fejlesztője és gyártója, a CraftUnique és a világszerte használt 3D modellező szoftver magyar készítője, a Leopoly.

A 3DTech az Iskolákban program további szponzorokat keres az iskolák számára a program gyakorlati megvalósításához, az eszközök mind szélesebb körben elérhetővé tételéhez, a technológia eljuttatásához az összes hazai oktatási intézménybe.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik