250 ezer euró összdíjazású pán-európai startup versenyt hirdet az EIT Digital

2016. június 01. 08:00

Öt kategóriában lehet jelentkezni az EIT Digital páneurópai startup versenyére: digitális ipar, digitális városok, digitális jólét, digitális infrastruktúra és digitális pénzügyek.

2016. június 01. 08:00

Az EIT Digital innovációs és vállalkozásösztönző oktatási tevékenysége révén az európai digitális átalakulás egyik vezető szereplője. Digitális innovációk piacra segítésével, tehetséges vállalkozók támogatásával járul hozzá az európai gazdaság növekedéséhez, az életminőség javításához. Célját több mint 130 vezető európai kis-, közép- és nagyvállalat, kutatóintézet, egyetem, valamint startup társulásából létrejött páneurópai ökoszisztéma működtetése révén valósítja meg. A vállalkozások ösztönzése és fejlesztése érdekében hallgatókat, kutatókat, mérnököket, üzletfejlesztőket és vállalkozókat köt össze az oktatás, a kutatás és az üzleti élet integrálása révén. A szervezet központjai Berlinben, Eindhovenben, Helsinkiben, Londonban, Párizsban, Stockholmban, Trentóban, valamint Budapesten és Madridban működnek.

A napokban immár harmadik alkalommal hirdette meg páneurópai startup versenyét, az EIT Digital Challenge-et. Európa legígéretesebb kezdő vállalkozásait keresik, hogy segítsék őket a növekedésben. Az EU országaiban bejegyzett, digitális technológiai innovációval foglalkozó vállalkozások a következő öt területen nyújthatják be pályázataikat: digitális ipar, digitális városok, digitális jólét, digitális infrastruktúra és digitális pénzügyek.

A jelentkezők jelentős nyereményekért szállnak versenybe: kategóriánként a három legjobb csapat hozzáférést kap az EIT Digital innovációs hálózatához, valamint egy éven keresztül személyre szabott támogatást kap az EIT Digital üzletfejlesztői csapatától. Az egyes kategóriák győztesei 50.000 eurós pénzjutalomban is részesülnek.

A versenyre 2016. július 15-ig várják a jelentkezéseket. További információ és a jelentkezési lap az EIT Digital Challenge honlapján található.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik