Cellum: irány Mianmar!

2016. május 31. 15:00

Délkelet-Ázsia egyik legelmaradottabb országa hatalmas lehetőség Európa egyik vezető mobiltárca-szolgáltatója számára.

2016. május 31. 15:00

Thaiföld és Indonézia után, az egykori Burmát, az 51 milliós Mianmarban is fontos megbízást kapott a délkelet-ázsiai piacon 2014-ben megjelenése óta már 100 milliónál több tranzakciót maga mögött tudó Cellum, Európa egyik vezető mobiltárca-szolgáltatója. Mivel a banki szolgáltatások alacsony színvonalúak, digitalzálásuk csak most kezdődött, a mobiltelefon-penetráció viszont dinamikusan növekszik, négy év alatt 9-ről 70 százalékra ugrott, a térség gazdaságilag egyik legelmaradottabb országa hatalmas üzleti lehetőség a Cellumnak.

„Az elmúlt tíz év mobilfizetési sikerországa az afrikai Kenya volt. Minden jel arra utal, hogy a digitális fizetések forradalma a következő években Délkelet-Ázsia felfutó piacain, köztük Mianmarban ismétlődik meg, mégpedig az okostelefonok robbanásszerű elterjedésének köszönhetően. Mianmarban akár 90 percig tarthat az út a legközelebbi bankfiókig. A mobiltelefon jelenti az egyetlen, igazán hatékony módot a pénzügyi szolgáltatások nyújtására. A Cellum megoldása tökéletes egy ilyen piacra” – nyilatkozta Kóka János, a Cellum Global Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik