Zoltán István technológiai előrejelzései 2025-re

2016. május 30. 05:53

Péntek 16 órakor a Brain Bar Budapest 2016-on a transzhumanista Zoltán István fog Sam Fullerrel vitázni a jövőről. Milyen nagyobb technológiai változásokra számít Zoltán István a következő tíz évben?

2016. május 30. 05:53

1.Az emberi embrió genetikus „editálása” döbbenetes eredményeket hozhat, már 2025-ben „kiterjesztett intelligenciájú” csecsemők születhetnek. Agyi betegségek akár már a születés előtt kezelhetők lesznek.

2.Az exoskeleton (külső robotikus váz) technológia ugyan új még, de a jövőben egyre többen használhatják, végtag nélküli személyek újra vagy könnyebben mozoghatnak velük.

3.Halálunk után is posztolhatunk közösségimédia-oldalakra. Egyes cégek keményen dolgoznak rajta. Bejegyzéseink, események, képek, videók, állandó beszélgetőpartnereink alapján az oldal életben tart minket akkor is, ha már meghaltunk.

4.Mikrochip-beültetés a testben: a piacon megjelenő legújabb technológiával leszünk „frissítve.” Vége azoknak az időknek, amikor pénz- és irattárcát hordtunk magunkkal. Az összes információt a kezünkbe implantált rizsszem-méretű mikrochip tárolja. Segít a betegségek elleni küzdelemben, test-hőmérsékletünket, vércukorszintünket ellenőrizhetjük vele.

5.Robotikus szív: a szívbetegségek korában gyakoriak a szívműtétek, Zoltán István viszont wifis szívet jövendöl. Segítségével tetszés szerint csökkenthetjük, növelhetjük vérnyomásunkat, és ha pihennénk, csökkentjük a szívtevékenységet. A mesterséges szívek legnagyobb kihívása, hogy ne hackelhessék meg őket.

Az ígéretes előrejelzéseiről és a transzhumanizmus iránti elkötelezettségéről ismert Zoltán István, fotográfus, író és az amerikai Transzhumanista Párt elnökjelöltje péntek 16 órakor a Brain Bar Budapest 2016-on fog Sam Fullerrel vitázni a jövőről.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik