A Google is, brit kutatók is alakváltó mobileszközöket terveznek

2016. május 27. 14:00

A Bristol Egyetemen és a Google műhelyeiben is Lego-szerű moduláris mobilkészülékek fejlesztéséhez dolgoznak ki módszereket.

2016. május 27. 14:00

A Bristol Egyetem és más brit felsőoktatási intézmények kutatói és a Google egymástól független dolgoznak ki fejlesztési módszereket Lego-szerű moduláris interaktív mobilkészülékekhez.

A kockasorból álló brit Cubimorph tervezet mind a hat modulján található érintőképernyő, és a felhasználó kezében speciális mechanizmussal konfigurálják újra magukat. Ha például játszani kezdünk, a mobiltelefon konzollá alakul át.

A moduláris terv újabb lépés a programozható anyagok, a felhasználó speciális szükségletei függvényében alakot váltó interaktív eszközök felé.

A Google interfészfejlesztői konferenciáján bejelentett Ara az okostelefonok összes funkciójával (CPU, GPU, antennák, érzékelők, elem, kijelző) és a modulok könnyű cserélgetését biztosító hat rugalmas (bővítőkártyákhoz szükséges) alaplapi csatlakozóval (slot) rendelkező váz. Az elképzelés szerint bármelyik modulját bármelyik slotba csúsztatva is működik.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik