A Xiaomi bemutatta első drónját

2016. május 26. 12:00

Olcsó drónnal állt elő az egyik legnagyobb okostelefon-gyártó.

2016. május 26. 12:00

A kínai okostelefon-gyártó Xiaomi tegnap jelentette be első drónját és gép árát. Az 1080P kamerás alapkategória 2499 jüanba (380 dollár), a 4K kamerás modell 2999-be (450 dollár) kerül. Mivel sokkal olcsóbbak, mint a piacvezető DJI 800 dollárnál kezdődő 4K-s és más gyártók drónjai, a Xiaomi komoly riválissá nőheti ki magát.

A cég többi termékéhez hasonlóan a Mi nevű gépet sem ők hozták létre, hanem az elektronikus eszközöket gyártó Flymi. A márkanév és a bejáratott eladási csatornák sokat segíthetnek a drón népszerűsítésében, amelynél egyébként az Apple és a Samsung okostelefonjai is drágábbak. A nyílt bétaváltozat első tesztjeire július végén kerülhet sor. A Kínán kívüli értékesítésről egyelőre nincs információ.

A Mi egy-egy alkalommal 27 percet repülhet, ami 5 perccel több a DJI drónokénál. 360 fokos kamerájával 4K videók készíthetők, a kézi távvezérlés pedig lehetővé teszi, hogy okostelefont szereljünk a gépre. Az alkatrészek modulárisak, azaz cserélhetők, akárcsak az elem. Képes virtuális kerítést vonni maga köré, és ha az operátorok azon túlra irányítják, visszarepül az indulási pontra.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik