Négy terv az internetbiztonság megoldására

2016. május 17. 14:30

Válságban az internetbiztonság. Négy javaslat, amellyel meg lehetne oldani a problémát, még ha az egyik fejetetejére is állítaná a világhálót.

2016. május 17. 14:30

Az internet egyik nagy gondja, a nem megfelelő biztonság kizárólag hatékony mechanizmusokkal kezelhető.

Az Internet Közösség az iparág legeredményesebb gyakorlatán alapuló ajánlások keretrendszerével oldaná meg a problémát. A közösséghez tartozó hálózatok operátorai által telepített biztonsági kontrollok garantálnák, hogy a rossz router (útvonalválasztó) információk nem terjednének tovább.

A második megközelítés a digitális tanúsítványok auditálása és folyamatos megfigyelése. A Google Tanúsítvány Átláthatóság projektje ebbe az irányba mutat: a törvényesség szempontjából figyelnek és hitelesítenek SSL (titkosítási protokoll) tanúsítványokat és DNS (doménnév-rendszer) alapú más protokollokat.

A harmadik hatékony malware-ellenes intézkedéseket javasol. A Tulsa Egyetem egyik projektje például fertőzött honlapok független tesztelését és az Adatmegosztó (DataSharing) program működtetését ajánlja. A programban résztvevő szervezetek webalapú malware-ekről generálnak, osztanak meg és kapnak adatokat.

A negyedik stratégiát a PayPalos Doug Crockford találta ki. A nyílt forrású Seif kezdeményezéssel teljesen átírná az internetet (protokollok működését, felhasználói interfészt), megszüntetné a jelszavakat. A kezdeményezés része egy nyilvános kulcsú titkosítási kereten alapuló kölcsönösen hitelesítő rendszer is.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gabor7th
2016. június 25. 11:54
A megoldás az lenne, ha fontos dolgokat nem kötnénk netre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik