Beszáll a filmüzletbe a Nintendo

2016. május 17. 12:00

Pár éven belül megjelenhet a legendás japán játékgyártó első filmje.

2016. május 17. 12:00

A Nintendo hivatalosan is megerősítette, hogy beszáll a filmüzletbe, és két-három éven belül elkészíti első filmjét.

Az Asahi Shinbun japán napilapnak adott interjúban Tatsumi Kimishima elnök elmondta: filmek készítését tervezik, és tanulmányozzák a produkciós rendszert, mert a munka oroszlánrészét maguk szeretnék elvégezni.

A Nintendo korábban is mutatott érdeklődést a filmipar iránt. Tavaly januárban Shigeru Miyamoto akkori elnök nyilatkozta, hogy nyitottak kedvelt karaktereik moziadaptációjával kapcsolatban, sőt, 2014-ben pár Pickman rövidfilmet le is forgattak. Ugyanabban az évben egy Sony hack után nyilvánossá vált, hogy a legendás játékgyártó tárgyalásokat folytatott Avi Araddal, a Pókember producerével.

Twitter bejegyzésekben Serkan Toto, a Kantan Games tokiói játékipari tanácsadó cég ügyvezető igazgatója pontosította Kimishima-interjúban elhangzottakat: „az elnök nem beszélt speciális határidőről, csak annyit mondott, hogy az első film nem lesz kész egy éven belül, de öt évig sem fognak dolgozni rajta.”

Toto hozzáfűzte, hogy a Nintendót az 1993-as Super Mario film miatt nem érdeklik az élőszereplős mozik, és inkább animációs filmeket készítenének. Kimishima nem volt hajlandó elárulni, melyik játékukat adaptálnák.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik