A tíz legkockázatosabb technológia

2016. május 15. 11:00

A következő fél évtizedben több infokommunikációs technológia nagykorúvá érik. Melyek lehetnek a legkockázatosabbak?

2016. május 15. 11:00

A döbbenetes tempójú technológiai fejlődés előnyei mellett a potenciális veszélyekről sem szabad megfeledkezni, legyen szó biztonságról, egészségügyről vagy szellemi tulajdonjogokról. Az internet és a mobiltelefónia elterjedésénél már megtapasztaltuk, hogy például komolyan sérülhetnek a személyiségi jogok, értékes adatok tulajdoníthatók el stb.

A Carnegie Mellon Egyetem Szoftvermérnöki Intézetének Számítógépes Vészhelyzeti Felkészültség Csoportja (CERT) a következő öt évben „teljesen beérő” technológiákat tekintette át és azonosította a tíz legkockázatosabbat. Vizsgálódásukban az obligát internetes biztonság mellett más területeket szintén figyelembe vettek: a biztonságot nagy általánosságban, hatásukat az egészségre és az emberi életre, személyiségi jogokat, pénzügyi és működtetési következményeket stb.

„A trendek megértése információbiztonsági szakembereket, szervezetek vezetőit és más érdeklődőket segíthet a továbbiakban tanulmányozandó területek megértésében” – nyilatkozta Christopher King, a tanulmány egyik szerzője.

A következő tíz technológiát emelték ki: kibővített valóság (AR), összekapcsolt otthon, vállalati 3D nyomtatás (additív gyártás), hálózatos telematika, intelligens orvosi műszerek, autonóm gépek, intelligens érzékelők, kereskedelmi használatú ember nélküli légi járművek, gépjárművek autonómiája (vezető nélküli autók), gépjárművek kommunikációs rendszerei.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gabor7th
2016. június 25. 12:05
Az egész szét lesz hackelve, semmi értelme.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik