MI-t építő MI-t épített a Facebook

2016. május 11. 12:01

Gépitanulás-futószalagot fejlesztett a mesterségesintelligencia-kutatásban is egyre fontosabb szerephez jutó Facebook. Mivel az ember nehezen épít MI-t, Zuckerbergék gépekre bízzák a feladatot.

2016. május 11. 12:01
Cade Metz

A mély ideghálók teljesen átírják a netet. Óriási adatmennyiség elemzésével emberi feladatokat is elvégeznek: arcokat azonosítanak, okostelefonnak mondott utasításokat ismernek fel, egyik nyelvről a másikra fordítanak beszélgetéseket. Ezek a mesterségesen intelligens rendszerek seregnyi olyan online szolgáltatást nyújtanak, amelyekről öt éve még csak álmodoztunk. Segítik a Google-keresést, hasznára vannak a Facebooknak.

Annak a Facebooknak, amely a próba-hiba tesztmódszert automatizálva épít mesterségesintelligencia-algoritmusokat építő mesterségesintelligencia-algoritmusokat.

„A cég összes mérnöke által használható gépitanulás-futószalagot akartunk fejleszteni” – nyilatkozta Hussein Mehanna mérnök a Flow nevű eszközről, amellyel „ipari mennyiségben” írhatók, tesztelhetők gépitanulás-algoritmusok. Havonta kb. 300 ezer modellt vizsgálnak vele. A hamarosan nyílt forrású és mindenki, például a Twitter vagy az Uber által is használható Flow teszi lehetővé heti több MI-modell elindítását a közösségi hálózaton. Összehasonlításként: előtte két hónapra jutott egy…

Egy másik eszköz, a Flow felett futó AutoML automatikusan megtisztítja az algoritmusok gyakorlásához szükséges adatokat, amelyek így emberi beavatkozás nélkül is készek a tesztre. A teszteredményeket más gépitanulás-modellekre alkalmazva könnyíti meg a modelleket optimalizáló modellek gyakorlását.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik