127 milliárd dollár emberi munkát és szolgáltatást helyettesíthetnek drónok

2016. május 11. 09:00

A dróntechnológia már a nagyon közeli jövő munkavégzését és szolgáltatásait is átalakítja. Legnagyobb hatással az infrastrukturális szektorra lesz.

2016. május 11. 09:00

Sokaknak a drónok nem jelentenek többet karácsonyi ajándéknál, pedig repülő fűnyírók szórakoztató irányítása csak része a technológia fogyasztói oldalának. Előrejelzések alapján a drónok a vállalatok életét is átalakítják.

A multinacionális szolgáltatóhálózat PwC május 9-i jelentésében a kereskedelmi alkalmazásaikról olvasható becslés szerint a „nagyon közeli jövőben”127 milliárd dollár értékű emberi munkát és szolgáltatást helyettesítenek.

Könnyen megérthető, hogy az üzleti világ miért kedveli a technológiát. A drónok „égi szeme” valósidőben figyel, ami a biztonságban, biztosítóknál és a médiában is kifejezetten praktikus. Bányákban, építkezésnél csökkentik az ember által végzett veszélyes helyszíni munkát. Az Amazon, a Google és mások pedig köztudottan csomagszállításra akarják használni az ember nélküli légi járműveket.

A PwC az infrastruktúrát (energetika, vasút, olaj- és gázipar stb.) emeli ki a dróntechnológiából legtöbbet profitáló szektorként: a gépek 54,2 milliárd dollárnyi munkát és szolgáltatást helyettesíthetnek ezeken a területeken.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik