Írói célszerszámok: 3+2 profi könyvíró program

2016. május 09. 14:30

Az írói célszoftverek nagyban segítenek a szöveg felépítésében és szervezésében, a karakterek megalkotásában.

2016. május 09. 14:30
Könyv Guru
Könyv Guru/A könyves portál

Az írói célszoftverek – ha nem is gondolkodnak és írnak helyettünk, de – nagyban segítenek a szöveg felépítésében és szervezésében, a karakterek megalkotásában, a köztük lévő kapcsolat tisztázásában, az írás közben felmerülő ötletek gyűjtésében, strukturálásában és felhasználásában, illetve a cselekmény céltudatos bonyolításában.

Szövegszerkesztő és projektmenedzser házasítása az igen sokak által használt – és számos tesztelő által a legjobb írói szoftverek közé sorolt Scrivener. Egyik kétségkívül nagy előnye ez az állandó lehetőség a fókuszváltásra: egy mozdulattal lehet váltani a nagy egész és a részletek között.

A fejezetek helyett jelenetekre fókuszál az yWriter. A kisebb szervezeti egységeknek az az előnye, hogy rugalmasabban lehet a szövegfolyamot rendezgetni, alakítani.

A bibisco egyik erőssége, hogy a lehető legrészletesebben segít megrajzolni a szereplők karakterét: a személyes adataitól a kinézetén, a szokásain és a gondolkodási jellegzetességein át a társadalmi beágyazottságáig és a regény cselekményét megelőző életéig.

Aki bízik a felhőalapú szolgáltatásokban és fontos, hogy bármilyen mobil eszközről is hozzáférjen az alkotásaihoz, találhat számos webes írószoftvert. Az egyik népszerű alkalmazás közülük a Novelize. Három másodpercenként elmenti az aktuális állapotot, a felhőben tárolt szöveget a lehető legszigorúbban titkosítja, és a szerzői jogokat kizárólag a szerző számára tartja fenn.

A neten is lehet ingyenes írószoftvert találni, mint például a LitLift, amelyen a honlap tanúsága szerint jelenleg közel 80 ezer könyvet írnak. Természetesen az ingyenesség egyszerűséget is jelent, ami azonban nem feltétlenül hátrány.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik