Rossz MI-kódolástól tart a Fehér Ház

2016. május 08. 15:00

Hibásan tervezett automatizált számítógépes rendszerek az élet minden területén komoly problémákat okozhatnak.

2016. május 08. 15:00
Patrick Thibodeau

A Fehér Ház ezen a héten kiadott egyik jelentésében az automatizált döntéshozás egyre gyakoribb rosszul tervezett rendszereivel foglalkozik. Mivel az algoritmusok növekvő hatással vannak a hétköznapokra (munkára, oktatásra, bankolásra stb.), fontos lenne etikai kereteket kidolgozni ezekre az autonóm rendszerekre – áll a jelentésben. Például tesztelés és hitelesítés szempontjából is átláthatónak kellene lenniük.

Szintén a Fehér Ház kezdeményezésére négy amerikai városban (Seattle, Washington, Pittsburgh, New York City) az algoritmusok jövőjéről és az MI társadalmi hatásairól tartanak májusban és júliusban workshop-sorozatot. Döntéstámogatásnál, fizikai és virtuális gépek működtetésénél erősen rájuk támaszkodunk, így a mind komplexebb technológiák előrejelzése és kontrollálása komoly kihívás.

A seattle-i első workshopot követően a Fehér Ház MI-jelentést ad ki. Leginkább a rossz tervezés miatt hamis megkülönböztetéseket eredményező rendszerektől tartanak, de a hibás egyeztetés, vagy az információáramlás megakasztása szintén komoly problémákat okoz.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik