72 órára lekapcsolták a WhatsAppot Brazíliában

2016. május 04. 08:40

A Facebookhoz tartozó WhatsAppnak meggyűlt a baja a brazil hatóságokkal.

2016. május 04. 08:40

Április 26-án Marcel Maia Montalvão, a Sergipe állambeli Lagarto kisváros bírája elrendelte a Facebook-birodalomhoz tartozó WhatsApp alkalmazás 72 órás blokkolását. A bírósági végzés május 2-án helyi idő szerint délután 2 órakor lépett érvénybe. Az ok: a cég egy bűnüggyel kapcsolatban nem szolgáltatta ki a kért adatokat a nyomozó hatóságoknak.

Mivel az ország második legnépszerűbb, a drága telefonárakkal szemben ingyenes alternatívát kínáló appjáról van szó, a blokkolás mintegy 100 millió brazilt érint.

A Facebook korábban is megtagadta az együttműködést, ami azzal a következménnyel járt, hogy Diego Dzodant, a cég latin-amerikai alelnökét áprilisban őrizetbe vették. Decemberben pedig egy másik bíró határozott a WhatsApp 48 órás blokkolásáról, de a döntés akkora nemzeti tiltakozáshullámot váltott ki, hogy 12 óra után feloldották a korlátozást.

A Facebook elmondta, hogy a 2015. július és december közötti hatósági kérelmek 41 százalékában rendelkezésre bocsátotta az igényelt adatokat.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik