Okos otthonhoz okos kert jár

2016. április 28. 12:00

A füst- és szénmonoxid-érzékelő figyelmeztetésére azonnal beindul és tűzoltóként funkcionál az öntözőrendszer.

2016. április 28. 12:00

Az intelligens otthon természetesen a tűztől is megóvja lakóját. Két technológia, a füst- és szénmonoxid-érzékelő Nest Protect és a tel-avivi GreenIQ Hubja (csomópont) kombinációját pontosan erre találták ki: előbbi észleli a füstöt, amire az utóbbi automatikusan beindítja az öntözőrendszert.

A „csomópontot” a dolgok internetével (Internet of Things) foglalkozó startup eredetileg öntözésirányítónak szánta, de az integrációval újabb, alkalmanként életmentő alkalmazással bővítette lehetőségeit.

Amellett, hogy más sürgősségi esetekben szintén aktiválja az adott rendszereket, a Hub eredeti rendeltetésének, kertünk költséghatékony locsolásának szintén eleget tesz.
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2016. április 29. 15:18
Arról nem beszélve, hogy mégis, hogy a bánatban olt tüzet az öntözőrendszer a házon belül? "A füst- és szénmonoxid-érzékelő figyelmeztetésére azonnal beindul és tűzoltóként funkcionál az öntözőrendszer." Valami kretén írta a cikket, vagy mi?
Secnir
2016. április 29. 15:08
1. a belinkelt videónak semmi köze az füst- és szénmonixidérzékelőhöz, vagy az okoskerthez 2. "A „csomópontot” a dolgok internetével (Internet of Things) foglalkozó startup eredetileg öntözésirányítónak szánta," ööö... ...egy sima öntözésirányító nem lehet az IoT tagja, ergo nem is foglalkozhattak vele az IoT keretein belül. onnantól kezdve, hogy alkalmassá teszik a többi IoT-s eszközzel való kommunikációra, és adatcsere zajlik, akortól kezdve tagja az IoT-nek amúgy megkérdőjelezném, hogy egy okostelefon lehet-e tagja az Iot-nek, de az egy más kérdés 3. egy arduino/raspberry, tíz bluetooth modul, tíz szénomonoxidérzékelő, két relé, kb ennyi kell ahhoz, hogy megcsináljon az ember egy tűzjelző és öntözőrendszert. ez nagyon túl van hypeolva...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik