A Google szerint nem a VR lesz az informatika következő nagy hulláma

2016. április 27. 15:00

Mesterségesintelligencia-technológiák fogják uralni a közeljövő számítástudományát.

2016. április 27. 15:00

A számítástudományban nagyjából évtizedenként jön egy minden addigit átíró új hullám: az 1990-es éveket a kliens-szerver rendszerek és a Windows PC-k, a 2000-eseket a web és szolgáltatásai határozták meg, napjainkat az iPhone és a többi okostelefon uralja.

Mi lesz a következő?

Mark Zuckerberg szerint a virtuális valóság, a Google szerint viszont egy másik technológia sokkal mélyebben fogja átalakítani a társadalmat.

„A mai mobilvilágból hosszútávon MI-világgá fejlődik a számítástudomány” – jelentette ki Sundar Pichai vezérigazgató.

Nem állítja, hogy a mobilok eltűnnének, viszont az adatok intelligensebb használata sokkal fontosabb a mobileszközök okos használatánál. A mesterséges intelligencia különféle változatait már most alkalmazzuk: fényképeket válogatunk velük, levélszemetet szűr nekünk, és jönnek az önvezető autók is. A legutolsó trend a feladatokat automatizáló, például virágot rendelő, hotelszobát foglaló stb. botok.

A Google szerint ők vezetik az MI-, különösen a kulcsfontosságú gépitanulás-versenyt. A cég számítási felhőjét is gépi tanulással akarja megkülönböztetni a riválisokétól: Amazontól és Microsofttól.

Pichai figyelmeztetett az MI sötét oldalára is: ha a Google és a Facebook sokat tud rólunk, a jövő okos számítógépeivel még több infóval rendelkezik a felhasználókról.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik