Nyilvánosan hozzá lehetett férni az összes mexikói szavazó adataihoz

2016. április 25. 15:00

87 millió mexikói állampolgár adatait lehetett elérni péntekig egy Amazon-szerveren.

2016. április 25. 15:00

Az egyik Amazon szerveren péntekig jelszó, ellenőrzés és hitelesítés nélkül hozzá lehet férni az összes szavazati joggal rendelkező – 87 millió – mexikói állampolgár személyes adataihoz: névhez, lakcímhez, születési dátumhoz, azonosítószámhoz. Egyelőre nem tudni, hogy kerültek fel oda és ki fért hozzájuk, de az eset súlyos biztonsági kérdéseket vet fel. A lista 2015. februári adatokat tartalmazott.

A kiszivárogtatást Chris Vickery, a MacKeeper biztonsági szakértője fedezte fel. Ugyanő vette észre tavaly decemberben, hogy 190 millió amerikai állampolgár adatai váltak nyilvánossá. Akkor az Egyesült Államok, most Mexikó illetékes hatóságait értesítette. A Mexikói Választási Intézet pénteken elismerte a szivárogtatás tényét, és keresik a bűnténynek számító eset felelőseit. Egyes spekulációk szerint az ország kilenc politikai pártjának egyike érintett lehet az ügyben.

Az adatok ugyan Amazon-szerveren voltak elérhetők, de úgy tűnik, hogy az Amazonnak más köze nincs az esethez.

„Az Amazon Webszolgáltatások, az AWS a felhő biztonságát kezeli, a felhőben való biztonságért viszont a fogyasztó felelős” – áll a cég közleményében.

Mexikóban 2001-ben és 2013-ban történt már hasonló eset.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2016. április 25. 23:55
veszélyes
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik