Június 2-4: Brain Bar Budapest 2016, Európa jövőfesztiválja

2016. április 22. 14:37

A sikeres tavalyi debütálás után, idén június 2. és 4. között kerül megrendezésre a jövőről folyó gondolkodás legnívósabb európai fesztiválja, a Brain Bar Budapest.

2016. április 22. 14:37
Admin

A harmadik ipari forradalom, az adatrobbanás, az új technológiák, virtuális valóság, mesterségesintelligencia-fejlesztések és az információs társadalom korát éjük. A folyamatos infokom és más high tech innovációk annyira begyorsították a világot, megváltoztatják politikát, társadalmat és gazdaságot, egyetemes és nemzeti kultúrát, személyes identitásunkat és üzleti kapcsolatainkat, hogy egyre gyakrabban merül fel bennünk a kérdés: hova vezetnek ezek a trendek, mit tartogat számunkra a jövő?

Föld és világűr, robotok és kreativitás, természetes és mesterséges intelligencia, tudás és információ kapcsolata – néhány a június 2. és 4. közötti Brain Bar Budapest megvitatásra kerülő izgalmas témák közül.

A Design Terminál ma délelőtt az Akváriumban hivatalosan bejelentette az idei nyár csúcsrendezvényét, a sikeres tavalyi indulás után idén is megrendezésre kerülő Brain Bar Budapestet.

A fesztivál vendégei között többek között ott lesz Chris Hadfield, a Nemzetközi Űrállomás egykori parancsnoka, Santieri Koivisto, a Minecraft for Education oktatási eszköz megalkotója, Virginia Postrel kaliforniai filozófus, Tim Hartford világhírű brit közgazdász, Viktoria Krakovna, a Future of Life intézet alapítója és Zoltán István a 2016-os amerikai elnökválasztás Transzhumanista pártjának jelöltje is.

Európa jövőfesztiváljának a Google a főtámogatója és a Wired a médiapartnere. A Brain Bar Budapestre már kaphatók is a jegyek a Facebookon, Instagramon és Twitteren is követhető esemény honlapján.
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
popzene
2016. április 30. 15:09
Aha. "liberális megváltócskák"
néhai Ch.Pilot
2016. április 30. 15:09
Kiscsillag! Én nem járok eligazításra. Ezt a rendezvényt a témája miatt tartom hülyeségnek, károsnak. Csak az olyan jól értesült pártcsicskák, mint te osztályozzák a dolgokat aszerint, hogy mely politikai oldalhoz köthető.
popzene
2016. április 30. 15:09
Úgy látom, nem olvasod rendszeresen az aktuális irányvonalat Habonytól. Ez a rendezvény arról szól, hogy az állami pénzből működő, alapvetően fidelitasos Douchebag Terminal az MNB, szintén állami pénzből történő támogatásával (a tavalyi rendezvény támogatásának tényét pont most sikerült kiperelni a "jegybanknak" nevezett ipari pénzszivattyúból) idehív különféle, közepesen ismert külföldi szakértőket, hogy divatos tudományos témákról szakértsenek, ezáltal mintegy maguk mellé emelve az olyan fideszes rablógépezetek méltán ismeretlen, úgynevezett "szakértőit", mint a havonta milliárdokat eltüntető Századvég meg a háromoldalas pamfletjeit "tanulmányként" eladó Migrációkutató Intézet, mert akik mindezt szervezik, azt feltételezik, hogy az említett fideszes propagandisták majd ettől a kontextustól komolyanvehetőbbnek tűnnek. Máskor jobban figyelj az eligazításon!
néhai Ch.Pilot
2016. április 30. 15:09
Itt fogják elcseszni a jövőnket az önjelölt baromarcú, technokrata-liberális megváltócskák. Uram, küldj erre a rendezvényre egy megdicsőülni kívánó muszlim terroristát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik