Mesterséges intelligencia online kalózok ellen

2016. április 21. 15:00

Az online támadások 85 százalékát felismerő, a hamis pozitívokat ötödükre csökkentő MI-platformot fejlesztettek az MIT-n.

2016. április 21. 15:00

Az MIT Mesterséges Intelligencia Laboratóriuma (CSAIL) bemutatta a cybertámadásokat 85 százalékkal felderítő, a hamis pozitívok – vaklárma – számát ötödére csökkentő AI2 MI-platformot. Különösen az utóbbi fontos, mert a hamis pozitívokkal egyrészt meginog a rendszer iránti bizalom, másrészt szakértők sok időt fecsérelnek el álproblémák kivizsgálásával.

A kutatók három hónap alatt több mint 20 millió felhasználó által generált 3,6 milliárd webnapló-sorral tesztelték a platformot. Az MI gépi tanulással csoportosította az adatokat, majd gyanús tevékenységekre utaló mintákat próbált felfedezni bennük. Minden szokatlant felcímkézett, szakember átnézte őket, és visszajelzett a rendszernek.

„AI2 folyamatosan generál új modelleket, amelyeket néhány óra alatt pontosít. Ezzel az eljárással jelentősen javul a teljesítménye, gyorsabban és több támadást ismer fel” – nyilatkozta a fejlesztésben részt vevő Kalyan Veeramachaneni.

Naponta többmilliárd sort fürkész át, és minden egyes adatdarabról megállapítja, hogy szabályos vagy sem.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik