Ha ilyen egy autóverseny a VR-ben, akkor veszek egy headsetet

2016. április 18. 15:00

Szimulált autóversenyekhez remek médium a virtuális valóság.

2016. április 18. 15:00
Imad Khan
Digital Trends

„Ha dilemmáztunk azon, hogy kiadjunk-e 6-800 dollárt egy virtuálisvalóság-headsetért, ez a videó meggyőz, hogy igen.

Marcel Pfister YouTube user autóverseny-szimulátorral, az Oculus Rift 2-es fejlesztői csomagjával és zöldképernyő-technikával érte el, hogy pont azt lássuk, amit a VR-ben. Az utógyártásnál a sisakban lévő kamerával felvett anyagot is felhasználta.

A videón jól látjuk, hogy Pfister pont azt teszi, mintha igazi versenyen lenne. Hasonlítsuk össze a hagyományos szimulált autóversenyekkel – több monitor és tér kellett hozzájuk, és az egyéb felszerelés is költséges volt. Egy VR sisak olcsóbb, rajta keresztül könnyebben hozzáférünk a szimulációhoz.

Érdekes lesz figyelni, hogy a felhasználók milyen irányba viszik el az ugyan késéssel, de végre beszerezhető Rifttel és Vive-val a szimulált autóverseny szcénát. Természetesen hozzájuk jön még a PlayStation VR-je is.

Most már csak az kéne, hogy a Nintendo is megcsinálja a maga Mario Kart és F-Zero virtuálisvalóság-változatát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik