Szelfizzünk a virtuális valóságban!

2016. április 15. 09:00

Sablonos képregény/rajzfilm-figurák vagy robotfejek helyett a felhasználóra hasonlító virtuálisvalóság-avatárokat kínál a Facebook. A technológia egyelőre dadog és döcög, de mindenképpen ígéretes.

2016. április 15. 09:00

A Facebook virtuális valósággal bővíti a közösségi hálózatot. Az Oculus Rift headsettel bárhol barangolhatunk, ami nem új, az viszont igen, hogy avatárunkról is készíthetünk különféle turisztikai nevezetességeknél szelfit. Szelfibotunkra erősített virtuális mobilunkkal maximum öt személyt örökíthetünk meg egyszerre.

Mike Schroepfer, a Facebook technológiai igazgatója és Michael Booth nevű mérnökbarátja a cég F8 fejlesztői konferenciáján,  San Franciscóban mutatta be a technológiát, egész pontosan, hogy hogyan működik a közösségi VR. A cég szerint a VR ugyanis nemcsak a mozi vagy a játék jövője, hanem a közösségépítésé is.

Schroepfer és Booth robotfejek vagy szórakoztató képregény/rajzfilm-karakterek helyett magukhoz hasonló egyedi avatárokat használt. Az avatárokat saját fejlesztésű rajzolóprogrammal és az arcot „feltérképező” speciális érzékelővel formálták meg. A fotók kézbe vehető és elforgatható gömbökként jelennek meg. A gömböt arcunkra helyezzük, mint egy maszkot, és ott kötünk ki, ahol a fénykép készült.

Az Oculus egyelőre nem teszi közkinccsé a technológiát, mert ez még csak a prototípus, bőven akad rajta csiszolnivaló. Például, ha nem elég jó a szkennelés, sablonos avatároknál sokkal rosszabb minőségű, teljesen groteszk virtuális ént kapunk, bár a szelfi akkor is megjelenik a Facebook-oldalunkon.

Bíznak benne, hogy hamarosan okostelefonnal vagy a headsettel képesek leszünk hiteles avatárt alkotni, vagy ha nem, akkor a közösségi hálóra posztolt fényképeinkből a Facebook gyúrja össze. Egyelőre azonban csak a korai tesztfázisnál tartanak.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik