Hogyan változtatja meg a VR a turizmust?

2016. április 07. 15:00

Virtuálisvalóság-technológiával bejárhatjuk Csernobilt, nem kell a Louvre-nál sorban állni, és tengeralattjáróba is ülhetünk.

2016. április 07. 15:00

A VR lehetővé teszi, hogy a Föld legveszélyesebb, de legszebb helyszíneire is ellátogassunk, és ki sem kell mozdulni hozzá otthonról. Hamarosan az emberi történelem legsúlyosabb nukleáris katasztrófájának helyszínén barangolhatunk a tragédia harmincadik évfordulójára fejlesztett, áprilisban megjelenő Chernobyl VR jóvoltából.

A Marriott Hotels VR Képeslapok projektje az utazókat 360 fokos videók készítésére buzdítja. A videókat aztán elküldjük a családtagoknak és barátoknak, akik a virtuális környezetben látogathatnak meg minket.

A VR közvetítésével a művészettörténet remekeivel szintén megismerkedhetünk, például bejárhatjuk a Louvre termeit, két perccel később pedig már New Yorkban, a Guggenheim Múzeumban ámulunk és bámulunk. Egyelőre még nem olyan, mint a fizikai valóságban, de legalább egyetlen kiállításról sem maradunk le.

A VR valós élményeket, például témaparkokat is felturbózhat, a Six Flags virtuális hullámvasútja pedig csatába küld, mint egy lövöldözős játékban.

Máskor és máshol Sir David Attenborough társaságában ücsörgünk egy tengeralattjárón a Nagy Korallzátony környékén. De visszautazhatunk a múltba is korábbi életformákban gyönyörködni.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik