Ipari nyomtató robotkarral

2016. április 05. 12:00

Tömegtermelésre alkalmas robotizált 3D nyomtatót fejlesztett a szakterület egyik meghatározó vállalata.

2016. április 05. 12:00

A 3D nyomtatás egyik vezető cége, a 3D Systems (a másik a Stratasys) bemutatta legújabb ipari nyomtatóját, a robotkarral felszerelt Figure 4-t. A gépet kifejezetten tömegtermelésre tervezték.

A Figure 4 egyben irányváltást is jelent a cégnél, pontosabban visszatérést az eredeti irányba. Míg a nemrég leköszönt vezérigazgató, Avi Reichental inkább a fogyasztói szegmens felé vitte el a fejlesztéseket, az új vezetés az ipari alkalmazásokra és nyomtatókra helyezi a hangsúlyt.

A Figure 4 érdekessége, hogy a 3D Systemst alapító feltaláló Chuck Hull 1984-es szabadalmán alapul. A géppel végzett munkafolyamat a futószalag-szerű tömegtermelésre és utómunkálatokra emlékeztet. Minden egyes modulja e folyamatok valamelyik szakaszának felel meg.

A printerhez speciális nyomtatóanyagokat (fotopolimereket) is fejlesztettek.
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik