Holdbázis 2022-re

2016. március 28. 12:01

10 személy 1 évig eléldegélne a bázison. Az építkezés mindössze 10 milliárd dollárba kerülne.

2016. március 28. 12:01

A NASA szerint 2022-re működő holdbázis építhető. 10 milliárd dollárba kerülne, ami csekély összeg, ha a mai értékben 170 milliárdos Apolló-missziókkal hasonlítjuk össze. A 10 milliárdban benne lenne a holdutazás és az első Földön kívüli lakóhely építése is.

A bázist tudományos kutatásokra és a világűr távolabbi pontjaira tartó járművek újratöltő állomásaként használnák, de akár kereskedelmi célú bányaközpontként is működhetne.

Chris McKay, a NASA asztrobiológusa szerint „több jó okunk van arra, hogy itt az idő visszatérni a Holdra, és ezúttal ott is maradhatnánk. A finanszírozás többé már nem számít főakadálynak. Amikor a rövid ideig tartó ottlét a tízmillió dolláros kategóriába esik, nagyjából ugyanarról a piacról van szó, mint a Nemzetközi Űrállomásra tartó magán-űrhajóknál. A kormányzati bázis jelenléte fogyasztói jelenlétet is jelent. Ez a tényező mindenki számára előnyösen ösztönözheti szolgáltatások és technológiák fejlesztését.”

A bázison maximum 10 űrhajós tartózkodhatna egy évig. Meglévő technológiákat használnának. Az USA ugyan nem mutat különösebb hajlandóságot a visszatérésre, de az Európai Űrügynökség és Kína annál inkább szeretne végre személyeket eljuttatni a Holdra.
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik