Mit jelent hackernőnek lenni?

2016. március 25. 09:00

A GhostSec az Anyonymousszal kapcsolatban álló hacker-csoport egyik női tagja nyilatkozott a médiának.

2016. március 25. 09:00
GhostSec/Anonymous
Huffington Post

„Informatikus vagyok, az Egyesült Államokban élek. Gyerekkorom óta imádom a számítógépeket, szeretem a komplexitást, élvezem a kihívást, és hogy részt veszek a GhostSecben. Nem tudok nyugodtan ücsörögni otthon, amikor olyan események történnek a világban, mint a terrortámadások. Örömmel tölt el, hogy harcolhatok az Iszlám Állam ellen.

Jelenleg inkább információgyűjtésre összpontosítunk honlapok lekapcsolása helyett. Terrorista tevékenységek után kutatunk az interneten – közösségi médiában, weboldalakon és a Darkneten. Utána adatokat elemzünk, fenyegetést, propagandát stb. keresünk köztük. Minden használható infót elküldünk az illetékes bűnüldöző szervezetnek.

Nem foglalkozunk már közösségimédia-fiókok feljelentésével. Léteznek ezt végző automatizált szolgáltatások, mint például a CtrlSec, így a hírszerzéssel tudunk foglalkozni. Ha találok valamit, a büntetés-végrehajtókra bízom, elemezzék ők is, aztán le is lőhetik az oldalt.

Az egészen szörnyű terrorista honlapokat az azonnali veszély miatt természetesen leállítjuk. A toborzóoldalak például ebbe a kategóriába tartoznak. Nyomokat és bizonyítékokat szolgáltatunk a hatóságoknak, amelyekkel akadályoztak már meg támadásokat, és megnehezítették a toborzást. A borzalmas brüsszeli támadások még elszántabbá tettek az Iszlám Állam elleni harcban.

Az Anonymousszal, GhostSec-kel a párizsi támadás után, az #OpISIS-hez csatlakozva kerültem kapcsolatba. Lenyűgözött a munkájuk, aztán már én is köztük voltam. Semmiféle megkülönböztetést nem érzek a hackernőkkel szemben. Egy kicsit csodálkoznak rajtunk, de a megkülönböztetésnek még a legkisebb jelét sem tapasztaltam.

Az Anonymousról sokan nem tudják, hogy a politikai spektrum nagy részét lefedő, különféle nézeteket valló csoportok és személyek közössége. Gyakran lepődnek meg, amikor olvassák, hogy az Anonymous a kollektíva filozófiájával ellentétes tettet hajtott végre. A valóságban nem létezik egyetlen Anonymous-filozófia. Különféle nézőpontok és esetek vannak.”
 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik