Sportsérülések hatását vizsgálja egy app

2016. március 23. 09:00

Amerikai kutatók okostelefonos alkalmazással tanulmányozzák edzés, meccs közbeni sérülések hosszútávú egészségügyi hatásait.

2016. március 23. 09:00

Harvardi kutatók múlt héten mutatták be a TeamStudy okostelefonos alkalmazást, amellyel korábbi NFL-játékosok és a nyilvánosság együtt vehet részt az amerikai foci közben összeszedett sérülések hosszútávú, visszavonulás utáni hatásait vizsgáló klinikai kutatásban. Az app kérdőívekkel és telefonos funkciókkal (lépések felvétele, megtett távolság mérése, szívritmus stb.) gyűjti össze a focista fizikai és szellemi egészségével kapcsolatos adatokat.

A kutatók azt szeretnék, ha a közönség tagjai letöltenék az alkalmazást, és kontrollcsoportként tevékenykednének.

„Különféle csoportoktól gyűjtött információk jobban segítenek eldönteni, hogy mi a játékos-pályafutás következménye, és mi magyarázható azzal, hogy ötven felett vagyunk, és aktív életet élünk” – nyilatkozta a korábbi NFL-játékos Chad Brown.

Az app kezdetben a fájdalomról és a mozgékonyságról, a szívről és a mentális nehézségekről gyűjt adatokat. Valósidőben szed össze hasznos infót visszavonult játékosok napi tevékenységéről, a gyors visszacsatolással pedig az illető egészségi állapota összehasonlítható lesz a hasonló poszton, nagyjából ugyanannyi évig játszó átlagkollégákkal.

A kutatók játékosok klinikai nyilvántartásokban szereplő adatait a TeamStudy által összeszedettekkel szándékoznak egybekapcsolni, és megtudni belőlük, hogy ezek a tényezők mennyire befolyásolják a pályafutásukat.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik