Szkenneld be magad a kedvenc játékodba!

2016. március 22. 15:00

3D szkennelés és okostelefónia összekapcsolása élethű avatárokat eredményez.

2016. március 22. 15:00

Hiába esik jelentős mértékben a hardverek ára, a 3D szkennertechnológia még mindig gyerekcipőben jár. Ugyan lehetséges nyomtatható 3D szkeneket készíteni, a nagy áttörést sok más területhez hasonlóan, itt is az okostelefonok és a szkennerek egyesítése hozza majd el.

Printable 3DSelfies with Tablets from Dacuda on Vimeo.

Történtek már ilyen jellegű fejlesztések, de talán egyik sem annyira ígéretes, mint a 2014-ben sikeres közösségi támogatásgyűjtő Kickstarter-kampánnyal indult svájci Dacuda startup SLAM3D szkennelő motorja és a napokban kiadott egyik kiegészítője, egy okostelefonos szoftverfejlesztői készlet. Utóbbival 3D-ben leszkenneljük magunkat, amelyből játékokban is használható, jó minőségű nyomtatott avatárt hoz létre.

A SLAM motor tárgyakról valósidőben 3D szkent készítő algoritmus, amelyhez pár hónapja okostelefonos appot is fejlesztettek. A fejlesztői készlet a játékvilággal kapcsolja össze a 3D szkennelést, az avatár teljesen élethű másunk. A Dacuda technológiája nyilvánvalóan a 3D nyomtatásban, 3D térképezésben és a virtuális valóságban is elterjed.
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik