Legyen a kezedben az egészséged: itt a Laborom!

2016. március 18. 15:00

A kényelmesen használható Laborom magyar egészségügyi alkalmazást 197 országban töltötték már le.

2016. március 18. 15:00
Schmindtka Zoltán

Az elmúlt időszakban az egészségügyi botrányoktól volt hangos a média, így az ember különösen örül annak, ha valami jóról is olvashat. Márpedig a Design Terminál által mentorált Laborom már most a világsiker küszöbén áll, az igazi áttörés pedig csak most következik.

A csapat ugyanis egy olyan alkalmazást hozott létre, amelyben a felhasználó naplószerűen követheti nemcsak a súlya, de a vérnyomása, vércukorszintje és más, az aktuális élete szempontjából fontos adatait. Ezeket pedig megoszthatja az orvosával aki így pontos képet kaphat a betege állapotáról.

Nem véletlen, hogy a kényelmesen használható alkalmazást rendkívül jól fogadta a piac, a Laboromat már most több mint 50 ezer beteg használja a világ 18 országában. Az applikációt eddig 12 különböző nyelvre fordították le, és 197 országban több mint 75 ezer letöltéssel rendelkezik.

„A legtöbb felhasználónk magyar, azután következnek az Egyesült Államokból, Indonéziából és Brazíliából. Az alkalmazásról nagyon sok pozitív visszajelzést és építő kritikát kaptunk itthonról. Ezeket rendszeresen beépítjük az alkalmazásba, jelen pillanatban az Android alkalmazásunk 75-ik verziója tölthető le” – nyilatkozta Szász Levente és dr. Bálint Botond, a két alapító.

„Célunk, hogy a Laborom olyan egészségügyi tárhely legyen, amelyben a felhasználó teljes kórelőzménye könnyen, áttekinthetően visszakereshető. Sőt, az is cél, hogy ezeket az információkat a páciens bárhol a világon meg tudja mutatni a kezelőorvosának. Így például egy akut eset vagy egy krónikus betegség beavatkozási pontjánál rendelkezésre álljon minden szükséges információ, és a lehető legjobb döntés születhessen” – összegeznek.
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik