Meghallja a nyaklánc, hogy mit eszünk

2016. március 18. 08:30

Az egészséges táplálkozást célzó okos nyaklánccal figyelhetjük, hogy mit eszünk-iszunk.

2016. március 18. 08:30

Segíthet-e egy nyaklánc az egészségesebb táplálkozásban?

Wenyao Xu, a Buffalo Egyetem kutatója szerint igen. Xu és munkatársai a kínai Shenyang Északkeleti Egyeteméről ugyanis gőzerővel dolgoznak a magunkon viselhető AutoDiétás nevű kütyün. A nyakláncban lévő parányi mikrofon az étel rágása és lenyelése közben kiadott hangokat figyeli. A hanganyagot bluetoothon küldi a mobilunkra, és az app kiszámítja, mit eszünk, mennyi kalóriát viszünk be a szervezetünkbe.

Xu könyvtárat is összeállít az evés közben hallható hangokról, amelyek alapján az AutoDiétás pontosabban felismerhet kajákat. Az első tesztek eredményei ígéretesek: januárban 12 alany ételének és italának 85 százalékát ismerte fel.

Az egészségesebb életmódot támogató appokba általában kézzel kell bevinni, hogy mit ettünk-ittunk, ami elég unalmas és időrabló feladat. Automatizálása hatékonyabbé és gyorsabbá teheti ezeket az alkalmazásokat. Xu szerint cukorbetegeknek, túlsúlyosaknak és más étkezési problémákkal bajlódóknak különösen hasznos az automatizálás és persze a kütyü meg az app is, mert így jobban figyelemmel tudják kísérni táplálkozásukat.

A nyakláncnak azonban vannak hátrányai is. A Buffalo Egyetem arról számolt be, hogy eltérő kalóriatartalmuk ellenére sem tud különbséget tenni a klasszikus gabonapehely és édes változatai között.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik