Miért reménytelen az USA kormányának harca a titkosítás elleni?

2016. március 17. 12:00

Biztonsági szakértők szerint nem sok eséllyel kecsegtet az amerikai kormány titkosítás elleni küzdelme.

2016. március 17. 12:00
Andrea Peterson
Washington Post

„Szakértői vélemények szerint még ha sikeres is lesz az Egyesült Államok kormánya az Apple és más amerikai vállalatokkal szemben, és a hatóságok hozzáférhetnek titkosított üzenetekhez, terroristák és bűnözők változatlanul hozzá fognak férni ezekhez a technológiákhoz, használatukban aligha akadályozzák meg a rosszfiúkat.

A magyarázat pofonegyszerű: rengeteg titkosított terméket fejlesztenek a szövetségi kormány jogi hatáskörén kívül – vagy azért, mert külföldön, vagy azért, mert nyílt forrású projektek részeként készülnek.

Matt Blaze, a Pennsylvania Egyetem tanára szerint reménytelen ügy a titkosító szoftverek elleni rendelkezésekkel történő fellépés. A rendelkezések csak az amerikai törvények hatáskörébe tartozó területekre vonatkoznának, és még Amerikában sem akadályoznának meg senkit külföldi szoftverek használatában.

Az Amerikai Nyílt Technológia Kutatóintézet arra emlékeztet, hogy 2015-ben 16 titkosított kommunikációs alkalmazást fejlesztettek külföldön, illetve nyílt forrású projektekben.

A titkosító technológiákkal foglalkozó cégek elleni szövetségi fellépéssel csak azt érnék el, hogy a fogyasztók rivális külföldi vállalatok termékeit használnák, mert azokra nem vonatkoznának a megszorítások. Arról nem is beszélve, hogy a nyílt forrású projektekkel szembeni esetleges sikeres fellépéssel sem mennének sokra, mert nem tudnának mit tenni az interneten hozzáférhető kóddal.”
 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2016. március 20. 12:38
Ha felesleges adatokat is küldök és nem tudják hol az eleje, a megfejtő algoritmusok sem működnek.
Adam5
2016. március 17. 13:37
Marad a titkosítás nélküli adatok szélesebb körű megfigyelése, ez alapján személyiség elemzés, vallatás, megfélemlítés, kollektív büntetés, zsarolás, média manipuláció, véleményirányítás, stb. Szép új világ.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik