Jön a Nintendo első mobiltelefonos alkalmazása

2016. március 13. 12:00

Japánban március 17-én debütál a Nintendo mobil appja.

2016. március 13. 12:00

A Nintendo 2015 elején beszélt először részletesebben mobiljátékokkal kapcsolatos terveiről, 2017 márciusáig öt appot ígértek. Öt app közel két év alatt nem túl sok, viszont mivel mindegyikkel csúcsokat akarnak döngetni, a gondos fejlesztéshez idő kell.

A tavaly július 11-én elhunyt vezérigazgató, Satoru Iwata úgy tervezte, hogy a mobiltelefonos világ a Nintendo egyik pillére lesz, bár hozzáfűzte: ha nem érnek el komoly eredményeket, felesleges és értelmetlen pénzkidobás az egész mobilfejlesztés.

Az öt app közül az első és ingyenes Miitomo március 17-én debütál Japánban. Hatalmas várakozás előzi meg. A történet elég egyszerű: avatárunk egy kis szigeten találja magát, amelyet be kell népesítenie. Idővel barátságok, romantikus kapcsolatok alakulnak ki, gyerekek születnek. A játékpénz lakásunk építésére-szépítésére, mutatós ruhák vásárlására használható.

Rossz hír, hogy egyelőre nem tudni, Miitomo mikor érkezik Európába.


 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik