Találmányok és halhatatlanság

2016. március 10. 09:00

A feltaláló és jövőkutató Ray Kurzweil az asztrofizikus Neil DeGrasse Tysonnal korunk és a közeljövő fontos tudományos, technológiai kérdéseiről beszélget.

2016. március 10. 09:00

Az egyhetes A zsenik hét napja a 92. utca Y-ban rendezvénysorozat egyik eseményén a feltaláló, jövőkutató és polihisztor Ray Kurzweil a program házigazdájával, az asztrofizikus Neil DeGrasse Tysonnal a technológia jövőbeni szerepéről, agykutatásra kifejtett hatásáról, a mesterséges intelligencia területén várható újabb eredményekről, energiaforrásokról és felhasználásukról, az emberi élet meghosszabbításáról és a halhatatlanságról beszélgetett.

Kurzweil több, évtizedekkel korábbi előrejelzése bejött már. A házigazdának elmagyarázza, hogyan készíti prognózisait. Arról is beszél, hogy a 2030-as években mikroszkopikus méretű robotok, nanobotok az agykéreg legfejlettebb részét, a neocortexet összekapcsolják a számítási felhővel.

A 92. Street Y legendás közösségi, kulturális és művészeti központ New Yorkban.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik