Breaking: legyőzte a gép az embert egy fontos meccsen

2016. március 09. 11:38

Történelmi győzelmet aratott a sakknál sokkal összetettebbnek számító go legjobb emberi játékosa fölött a Google DeepMind-alapú algoritmusa.

2016. március 09. 11:38

Nyugodtan nevezhetjük fontos mérföldkőnek a mesterséges intelligencia fejlődésének történetében a mai napot. Miután a Google által fejlesztett AlphaGo néhány hónapja elsőként győzött le go-nagymestert, ma a világ legjobb go-játékosának tartott Lee Se-dol ellen is nyert Szöulban.

a legendás játékos 3 és fél óra után adta fel a csatát, amikor már csak 28 perc 28 másodpercnyi idő volt hátra az óráján. A 9-danos go-nagymester és az AlphaGo mai játszmáját napokon belül négy másik követi majd.

A kutatók szerint az eredmény komoly áttörésnek számít a mesterséges intelligencia területén, a go exponenciálisan bonyolultabb játék, mint a szintén nem egyszerű sakk.

A szakemberek úgy vélik: az AlphaGo mesterséges intelligenciában elért áttörésének messze vezető következményei lehetnek.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2017. január 02. 10:38
Éljen a gép, haljon az ember!
Csomorkany
2016. március 11. 12:22
Ahogy vesszük. A tényleges játékeredményeket tekintve a gépek jobbak, mert nem követnek el olyan hibákat, mint az emberek. Viszont innovációk még mindig inkább emberek fejéből pattannak ki. Csak azután rögtön beépítik őket a szoftverek adatbázisába. Legalábbis ez a chess.com értékelése.
Tiszafa
2016. március 10. 17:17
Hogyne. És a nagymestert ki és hogyan tudja tesztelni, hogy valóban megtett-e mindent a győzelemért? Vagy van az a pénz, amiért egy-két nagymester is kikap. Ráadásul a reklámcélokra befektetett kenőpénz villámgyorsan megtérül.
Tiszafa
2016. március 10. 17:17
Úgy tudom, hogy az "exponenciálisan" kevésbé bonyolult sakkban még az emberi elme a jobb. Érdekes, akkor hogy is van ez?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik