Cyborg patkányok

2016. március 08. 12:25

Számítógéppel felerősített patkányok közönséges patkányoknál és egy algoritmusnál is hamarabb kijutottak a labirintusból.

2016. március 08. 12:25
Zheijang Műszaki Egyetem
KurzweilAI.net

„A cyborg intelligencia az intelligenciaparadigma most kialakuló fajtája. Célja a gépi és a biológiai intelligencia idegi interfészekkel történő integrálása, a biológiai érzékelő- és a gépi számítási képességek összekombinálása, élőlények adottságainak növelése gépi intelligenciával.

Cyborg patkányokkal teszteltük, hogyan képesek problémákat, esetünkben a labirintusfeladatot megoldani. Összehasonlítottuk a számítógép, közönséges és komputer által támogatott patkányok (cyborg patkányok) teljesítményét.

14 különféle labirintusban kellett megtalálniuk a mindegyikben egyforma bejáratot és kijáratot. A teljesítményt lépésről lépésre mértük, a kivitelezésre fordított időt és más paramétereket, például a menekülési stratégiát is figyeltük. Az egy hétig gyakorló hat patkánnyal, az algoritmussal, valamint a patkányok cyborg változatával végzett kísérletekben az utóbbiak oldották meg legjobban a problémát.

A fejük felett vezeték nélküli, az aggyal összeköttetésben álló mikrostimulátort viselő cyborg patkányok több területen, például keresési és mentési műveleteknél is remekül alkalmazhatók.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2016. március 12. 21:11
Tehát okosabb lett a patkány. Emberrel is működne!
Tiszafa
2016. március 12. 21:09
Még jó, hogy az 1918-19-es patkánylázadás idején a tudomány ezen vívmánya még nem létezett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik