Adatszkenner figyeli a szervezett bűnözést az interneten

2016. március 08. 15:00

Európai kutatók különféle infokommunikációs technológiákat közös nevezőre hozó intelligens bűnmegelőző rendszert fejlesztettek.

2016. március 08. 15:00

Európai uniós kutatócsoport a szervezett bűnözés jelei után weboldalakat és e-maileket fürkészve kutakodó intelligens adatszkennelő rendszert fejlesztett. A különféle alrendszerekből összeálló, azok együttműködésén alapuló ePOOLICE automatikusan figyelmeztet, ha valami gyanúsat talál, ha nő a fenyegetettség, bármiről, ami szervezett bűnözésre utalhat.

A hírszerzéshez is kapcsolódó több szakterületet – természetes nyelvek jelentésalapú szűrését, ismeretábrázolást, adatbányászatot, információegyesítést, big data elemzést – hoz közös nevezőre.

Rendeltetése szervezett bűnözői csoportok tevékenységét előrejelző eszközök működtetése, további fejlesztése, és értelemszerűen a drogkereskedelem, a gyermekpornográfia és a cyberbűnözés elleni küzdelem.

Biztonságos környezetet teremt a mindezekkel kapcsolatos adatok feldolgozásához és használatához. Állítólag a személyiségi jogokat sem sérti.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik